Speelgras kopen?

Speelgras is het meest voorkomende grassoort in België. Het is bestand tegen een stootje, heeft een gewilde groene kleur en ziet er ook nog een mooi uit. Het is ook niet voor niets ons meest verkochte speelgras. Of het nu gebruikt wordt voor een potje voetbal of voor een mooi aanzicht; speelgras heeft het allemaal. Wilt u graag speelgras afhalen of laten bezorgen? Bestellen kan gemakkelijk via ons bestelformulier op de website. Ook het campinggras kunt u hier bestellen vanaf 50 m2.

Kenmerken van speelgras

Het speelgras gazon bestaat uit drie verschillende grassoorten(roodzwenkgras, Engels raaigras, veldbeemdgras). Deze grassoorten zorgen samen voor een sterke grasmat die er ook nog eens erg mooi uitziet.

Roodzwenkgras is een fijne grassoort dat ook goed tegen schaduw kan. Deze grassoort groeit op zandgrond maar ook op zwaardere kleigrond. Daarnaast bestaat ons speelgras  voor 30% uit Engels raaigras. Engels raaigras is een sterk gras dat goed tegen betreding kan. Doordat Engels raaigras sterk in de breedte groeit zorgt het voor een volle dichte grasmat. De overige 20% bestaat uit veldbeemdgras. Het veldbeemdgras is bijna niet weg te denken in een gekweekte grasmat. Doordat veldbeemdgras voor de stevigheid zorgt, is deze grassoort een onmisbaar onderdeel in deze grasmat.

Wanneer speelgras leggen?

In principe kunnen speelgras grasmatten het hele jaar door gelegd worden. Echter is het oogsten van grasmatten niet mogelijk als er vorst in de grond zit. Hierdoor kunnen wij met vorst geen grasmatten leveren. De beste periode om speelgras te leggen is in de maanden maart tot en met oktober. Voor meer tips omtrent het leggen van speelgras kunt u het beste op de pagina ‘zelf graszoden leggen’ kijken.

Onze grasmatten worden dagelijks vers gesneden en worden direct met eigen transport vers bij de klant thuis geleverd. Zo geniet u binnen één dag van een prachtig speelgazon in uw eigen tuin. Heeft u meer vragen over speelgras of over het bezorgen hiervan? Neem dan contact met ons op.

Advies nodig?

0474 092559

Stuur een bericht

Download onderhoudskalender

Direct prijs berekenen

U ziet direct, online uw prijs. Wij leveren vanaf 30m2.

m2
Eerstvolgende leverdata
do
29
okt
vr
30
okt
ma
2
nov
di
3
nov
wo
4
nov